Stap voor stap registratie proces

Welke stappen zijn er nodig om zichtbaar te worden op het internet en om uw domein vast te leggen ?

Goed  beschouwd heeft u alleen een domeinnaam nodig en een webpagina, daarmee kunnen mensen u vinden. Daarmee heeft u voldoende aan een registratie en een klein hostingpakket, zoals bijvoorbeeld het starterspakket.

De registratie is apart, omdat u kunt kiezen uit verschillende domeinnaam extensies (.NL of .COM of .EU). De prijzen die de zogenaamde registrars daarvoor vragen verschillen nogal, zo is bijvoorbeeld een .com extensie duurder dan een .nl registratie.

Daarom wordt dit apart gedaan.

U dient dus een extensie kiezen en als u wilt dat deze ook zichtbaar is, een hostingpakket. Welke dat is hangt af van uw wensen, wilt u bijvoorbeeld veel gegevens opslaan of veel e-mail boxen dan dient u een groter pakket te kiezen.

Voor de meeste bedrijven is het starterspakket meestal wel voldoende.  Mocht dit niet zo zijn kunt u tussentijds altijd upgraden. Dat geldt overigens ook als u een te groot pakket heeft besteld, deze kunt u weer eenvoudig downgraden. De door u betaalde prijs zal dan worden verrekend met de looptijd van het kleinere pakket.

1) U begint met het kiezen van een domeinnaam

2) Na het zoeken heeft u de mogelijkheid om aan het winkelwagentje toe te voegen, of om nog een domeinnaam te kiezen uit de andere opties (deze suggesties verschijnen automatisch onder uw zoekopdracht)

3) vergeet niet om op Toevoegen aan Winkelwagen te klikken!

4) Onder de gesuggereerde domeinnamen vind u de link "hosting toevoegen"

5) klik op "Voeg hosting toe"

6) Maak uw keuze uit een van de volgende pakketten :

7) Na uw keuze te hebben gemaakt voor het gewenste pakket verschijnt het volgende scherm

8) U selecteert daar de domeinnaam waar u Webhosting voor wenst (Indien u meer dan 1 domeinnaam heeft gekozen maakt u hier uw keuze)

9) Na uw keuze kunt u naar wens uw domein opties kiezen, bijvoorbeeld een extra mailbox, of toch een extra MySQL/MariaDB database.

De door u gewenste opties zijn eenvoudig te selecteren en of te de-selecteren.

10) Zodra u klaar bent met configureren klik u op "Doorgaan" en kunt u uw betaling verrichten.

11) Na betaling zal het systeem automatisch de door u gewenste domeinnaam registreren en uw pakket inrichten. U ontvangt een email zodra dit klaar is, meestal na

een aantal minuten.

• domein registreren, stap voor stap, mogelijkheden, starterspakket, hosting